Av ANNE MERETE RODEM (publisert i Romerikes Blad, 10.03.17):
Da regissør Magnus Landaas Skjervold fikk rettighetene til å oversette Willis Halls sitt «Peter Pan»-manus til norsk, tenkte han at både Åse Kleveland og Henrik Ibsen måtte være med.

«Peter Pan – Et musikalsk eventyr» spilles i disse dager av Skedsmo Amatørteater for tusenvis av begeistrede mennesker på Lillestrøm Kultursenter. På søndag er det teppefall, noe regissør og produksjonsleder Skjervold synes er vemodig. «Peter Pan» har tross alt vært babyen hans i et par år og han har lagt ned utallige timer med arbeid i prosjektet.

– Det mest lystbetonte, men også mest krevende, har vært å oversette teksten til alle sangene. Musikken er laget til den engelske originale teksten, som er av den litt gammelmodige sorten. Jeg har brukt mye tid på å lete etter norske ord og setninger som passer musikalsk, men som gjør at vi samtidig klarer å beholde innholdet og drive handlingen videre, forteller Magnus, som også har klart å flette inn to ulike referanser fra et par norske storheter.

– Ja, det var litt morsomt å få med Åse Klevelands «Intet er nytt under solen» og et par linjer fra Henrik Ibsens dikt «Døden», ler han fornøyd. Nå sitter han stolt i salen på hver forestilling, og fryder seg over gode sang- og skuespillerprestasjoner. Han kan alle replikkene og sangteksten selv, og fra setet sitt i salen følger han spent med på alle detaljene – og trekker pusten på de riktige stedene i sangene.

– Jeg ser noe nytt i forestillingen hver dag og jeg synes det har blitt fantastisk fint. For meg har dette vært en flott reise, og nå som vi har kommet så langt glemmer jeg at jeg faktisk har oversatt stykket selv. Det er ikke så lett for publikum å forstå hva slags innsats som er utført fra alle i amatørteateret når det gjelder kostymer og kulisser. Vi har tilpasset og justert nok til at stykket har blitt kompakt og underholdene. Det har vært en veldig stor og krevende jobb, men utrolig moro og absolutt verdt det. Jeg ser at skuespillerne koser seg på scenen og det er utrolig gøy at de får så gode tilbakemeldinger fra publikum.

Hva skal du gjøre når «Peter Pan – Et musikalsk eventyr» er over?

– Jeg har en baby på én måned hjemme, så nå skal jeg ha pappapermisjon. Men jeg har også sendt noen eposter til mine kontakter i London, med håp om å finne flere spennende prosjekter å jobbe med, sier Skjervold, som håper flere teatergrupper i Norge kan bruke hans Peter Pan-manus.

– Historien om Peter Pan er så god at den vil leve videre lenge etter at produksjonen i Lillestrøm er ferdig.

PS! Forestillingen spilles på Lillestrøm Kultursenter lørdag 11. mars kl. 14.00 og søndag 12. mars kl. 14.00 og 18.00.

ET EVENTYR: – Historien om gutten som ikke vil bli voksen er så god at den vil leve videre i mange, mange år, mener regissør Magnus Landaas Skjervold. (Foto: Anne Merete Rodem)

Om Magnus Landaas Skjervold:
Skjervold er utdannet ved musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet og Bårdar International, der han ble uteksaminert i 2015. Han har deltatt som skuespiller i over 15 år i ulike produksjoner på Lillestrøm Kultursenter, både i Skedsmo Amatørtater og Akershus Teater.

I 2015 var han regissør på vår oppsetning av «Oliver!» (SKAT og LKS). Før det var han regiassistent og koreograf på Sound of Music (SKAT og LKS).

Magnus har profesjonell erfaring fra Chicago (Oslo Nye Teater, 2015) og Stjernekamp på NRK (2014). Han har jobbet med kjente koreografer i løpet av sine tre år på Bårdar Akademiet.